Algemene Informatie

De kinderen leren in onze zwemschool de verschillende zwemstijlen: crawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. Dit leren onze verschillende lesgevers hen aan via wekelijkse zwemlessen van telkens één uur. Deze lessen starten in de eerste week van september en eindigen eind juni, met uitzondering van de kerst- en paasvakantie.

Kinderen van 5 jaar tot 16 jaar kunnen terecht in onze zwemschool na het inschrijven via onze website (zwemschool – inschrijven zwemtest). Indien je dit gedaan hebt, komen ze op onze wachtlijst terecht. Graag zijn de kinderen in het bezit van het diploma ‘orka’ behaald bij de sportdienst van de Stad Hasselt.

We werken met 6 verschillende groepen naargelang het niveau van elk kind. Elk kind geven wij de nodige tijd om te leren op hun niveau. Trainers en verantwoordelijken bepalen wanneer een kind klaar is om door te schuiven naar een hogere groep, hierbij wordt naar elk kind individueel gekeken. Alleen als zij bepalen dat een kind hier klaar voor is, wordt er doorgeschoven naar de volgende groep. Daarnaast hebben we twee voorbereidende groepen op het competitie zwemmen: pré-competitie 1 en pré-competitie 2. Deze kinderen worden door de verantwoordelijken van de zwemschool geïnformeerd indien ze in aanmerking komen.