Provinciale Kampioenschappen – dag 1

Ditmaal onder een stralende nazomerzon kwamen de HZS-zwemmers en trainers bij elkaar in zwembad “S&R Dommelslag” te Overpelt voor de eerste dag van de Provinciale Kampioenschappen.
Dat de goede vorm van vorige week werd verdergezet, bleek uit de prima resultaten. Onze dames verdedigden de kleuren van onze club met 1 eerste, 5 tweede en weer 1 derde plaats.

De heren zorgden voor 5 tweede en 3 derde plaatsen.  Ook werden verschillende persoonlijke besttijden opgetekend. Naast het zwembad hielpen tal van Hasseltse officials mee voor het goede verloop van de wedstrijd.

De volledige uitslag kan u hier uitpluizen.

Uitslag HZC 400 meters

Vorige zaterdagnamiddag 07 oktober 2017 verzamelden een 15–tal  HZS-zwemmers zich bij het zwembad te Herentals, in het jammer genoeg druilerige, maar toch zeer mooie Netepark. Op het programma stonden uitsluitend 400 m-wedstrijden, voor een aantal leden van de C-ploeg de eerste keer dat ze van  deze afstand in een wedstrijd mochten proeven.

Onder het waakzame oog van trainsters Saartje en Jolien kweten alle HZS-atleten zich bijzonder goed van hun taak, dit ondanks het feit dat het zwemseizoen toch nog niet zo lang geleden van start is gegaan.

De typische gedrevenheid van onze zwemmers en zwemsters resulteerde dan ook in een aantal bijzondere scherpe tijden. Bovendien mochten er ook een aantal plakken eremetaal (2x goud, 2 x zilver) richting Hasselt vertrekken.

Goed gedaan HZS!

Voor de volledige uitslagen, klik hier!

 

Uitslag Bokkerijder 2017

Afgelopen zondag hebben we het zwemseizoen geopend zoals jaarlijkse traditie op de Bokkerijderswedstrijd te Overpelt! 
17 zwemmers hebben hier reeds mooie wedstrijden laten zien, met hier en daar ook wat besttijden voor de zwemmers.
We behaalden 1 gouden medaille, 2 zilveren medailles en 3 bronzen medailles. 
Zwemmers keerden met een goed humeur en blije gezichten huiswaarts van hun eerste wedstrijd na een welverdiende vakantieperiode. 

Doe zo verder zwemmers en zwemsters !! 

 

Belgische Kampioenschappen per categorie 15+

Afgelopen weekend gingen in Antwerpen de Belgische Kampioenschappen per categorie door voor 15+.
Lander, Elise, Björn, Marijke en Jorien waren van de partij en lieten er het beste van zich zien.

Vrijdag:

Elise opende het Belgisch Kampioenschap met de 100m schoolslag. Ze zwom naar een mooie tweede plaats in 1.14.91. Ze toont hiermee een goede vorm te pakken te hebben en zwemt een nieuw seizoensbesttijd, wat eveneens slechts 2 tienden verwijderd blijft van haar absolute besttijd. Een mooie start van het weekend voor haar. 

De 100m vrije slag is het openingsnummer voor Jorien. Ze geeft het beste van zichzelf en zwemt naar een tijd van 1.04.01, wat een verbetering is van iets meer dan een seconde. Een zeer mooi begin van het weekend! 

De volgende in het water is Lander op de 100m vlinderslag. Hij zwemt naar een 3de plaats in 0.56.43, waarmee hij iets boven zijn besttijd blijft. Toch toont hij zijn kunnen tegen van zijn leeftijd, maar ook een jaar ouder dan hem. 

Vervolgens is het opnieuw aan Jorien om eveneens op de 50m rugslag haar goede vorm te bevestigen. Deze goede vorm toont ze met een tijdsverbetering van 3 tienden wat een tijd oplevert van 0.34.50. 

Ook Lander mag nog een keer het water in voor zijn 200m rugslag. Met een tijd van 2.08.58 blijft hij juist geen 2 seconden boven zijn besttijd van mei blijft. Niet zijn beste wedstrijd, maar hij mag zeker en vast tevreden zijn met een verdiende 2de plaats! 

Lander heeft reeds een pittige eerste dag want mag in de namiddag als eerste opnieuw in het water duiken voor de 200m wisselslag. In een tijd van 2.08.38 mag hij de 3de plaats van het podium betreden. Deze tijd is een verbetering van 1 seconde van zijn besttijd waarmee hij toont wat hij kan.

Marijke mag vandaag de startblok op voor de 200m vlinderslag. Met een tijd van 2.31.33 evenaart ze haar besttijd. Dit levert haar een mooie 5de plaats op! 

De 400m vrije slag is het nummer dat weggelegd is voor Bjorn vandaag. Een goede indeling van zijn wedstrijd zorgt voor een tijd van 4.11.92, wat een verbetering is van zijn besttijd van 1 seconde. Hij wordt hiermee 6de in zijn catergorie.  

Zaterdag:

Op zaterdag mocht Marijke als eerste het water opnieuw induiken, ditmaal voor de 200m vrije slag. Ze heeft haar uiterste best gedaan, en strandde met een tijd van 2:17.32 5 tienden boven haar besttijd! 

Op de 100m vrije slag heren kwamen Bjorn en Yannick aan de startblokken. Bjorn heeft duidelijk de goede vorm vast en zwemt ook hier naar een nieuwe besttijd: hij tikte aan in 0:54.40! Yannick is in volle voorbereiding en begon ‘tamelijk rustig’ aan de 100m vrije slag. Dit gat kreeg hij niet meer gedicht en hij liet de chrono stoppen op 58.50.
 
Elise trad aan op de 200m schoolslag, hààr nummer. Op doorkomst van de 100 meter lagen ze met 3 op dezelfde hoogte, maar toen legde Elise een moordend tempo op dat niemand kon volgen. Na 2 minuten 42 seconden en 87 honderdsten – wat voor haar haar persoonlijke besttijd is van 2016 en 2017 – tikte ze als éérste van haar categorie aan en mocht zo de GOUDEN medaille ontvangen! Proficiat!
 
Ook Lander stond gebrand om een medaille te halen op zijn 200m vlinderslag! Met een vlijmscherpe inschrijftijd (pas gezwommen op de Open Belgische Kampioenschappen te mei) mocht hij als snelste aantreden! In een reeks vol sterke concurrenten probeert Lander het overzicht te bewaren. Hij zwemt een ijzersterke laatste 50 meter, maar kan net niet het gat dichten dat zijn concurrent iets voorheen in de race gemaakt had! Toch neemt Lander een ZILVEREN medaille mee naar huis met een zeer mooie tijd van 2:07.20! Proficiat!
 
Yannick duikte opnieuw het water in voor de 50m rugslag, die hij van begin tot einde aan een zeer hoog tempo zwom. Het resultaat: een nieuwe besttijd (31.84)! 
 
In de namiddag stond er voor HZS enkel nog de 50m vlinderslag dames op het programma. Marijke startte als eerste dame. Haar sprintjes tijdens de opwarming waren ijzersterk! Toch komt Marijke helaas niet helemaal op dit tempo tijdens de wedstrijd en strandt ze op een tijd van 30.45. Vervolgens dook Jorien het water in. Ook zij benoemde dat ze niet helemaal in haar ritme zat tijdens de wedstrijd, maar ze slaagt er alsnog in om een nieuwe besttijd te zwemmen: 31.25! Elise mag de dag voor HZS afsluiten. Zij evenaart haar besttijd (lees: zij zwemt éxact hetzelfde!) en tikte aan in 29.57 en eindigt op een gedeelde 5de plaats, op 1 tiende van een medaille.
 
Zondag:
We zijn inmiddels zondag, de 3de dag van dit BK.  Nog 1 dag knallen voor iedereen.
 
Björn ging als eerste aan de slag op de 200 vrije slag en zet zijn weekend verder met een goede prestatie.  Met 1:58.78 verbeterde hij zijn besttijd met een seconde.  Ook Yannick was van de partij op hetzelfde nummer.  Hij bleef met 2:07.41 maar net boven zijn besttijd.  Goede vooruitzichten voor zijn WK in oktober!
 
Op naar de 100 vlinderslag waar de 3 dames van HZS weer goede prestaties laten zien.
Met 1:06.13 snelt Marijke naar een 4de plaats bij de miniemen in een nieuwe besttijd, ze is daarmee meteen het snelste van haar jaar.  Ook Jorien zwemt weer een nieuwe besttijd en verbetert haar tijd met een halve seconden tot 1:10.23.
Een knalprestatie voor Elise die laat zien dat ze de vlinderslag zeker niet verleerd is.  Ze doet maar liefst 5 seconden af en zwemt met een tijd van 1:05.89 naar de 4de plaats!
 
Lander staat inmiddels klaar voor de 100 rugslag.  Wederom een nieuwe besttijd met 59.66 en meteen goed voor een BRONZEN medaille!!
Ook Björn zien we terugkomen op dit nummer.  Hij blijft ongeveer rond zijn besttijd in een tijd van 1:04.21, een mooie afsluiter van een lang en zwaar weekend.
 
400 wissel nu, op het lijf geschreven voor Lander.  Hj blijft welliswaar wat boven zijn besttijd, maar snelt alsnog richting een BRONZEN medaille met 4:38.86!!
 
Marijke zien we weer aan de start verschijnen, ditmaal voor de 200 wisselslag.  Ze zwemt hierbij rond haar besttijd met 2:32.60.
 
Nog 1 keer knallen op de 50 vlinderslag om het weekend succesvol af te sluiten voor Lander.  Hij zwemt hierbij exact zijn inschrijftijd van 25.82, goed voor een BRONZEN medaille! 
 
Ook Elise komt voor de laatste keer aan de start dit kampioenschap, op de 50 schoolslag deze keer.
Ze zwemt hier richting een BRONZEN medaille met een tijd van 34.19.
 
Proficiat aan allen en een zeer deugddoende vakantie toegewenst!
Tot september!

Uitslag Belgische Jeugdkampioenschappen

Afgelopen weekend trokken we met 3 zwemmers richting de Belgische Jeugdkampioenschappen

Jelle mocht de spits afbijten! Een beetje onder de indruk van het hele gebeuren bij zijn eerste deelname aan het BJK, maar hij liet zich tijdens zijn 1e wedstrijd – de 100m vlinderslag – niet uit zijn lood slaan tijdens een valse start! Rustig begonnen, sterk geëindigd en een nieuwe PR: 1:20.76 (-3 sec)! En zo werd de toon voor het hele weekend gezet.  Op de 100m schoolslag liet hij 1.35.23 noteren, maar liefst 6 seconden sneller! Hij zwom op de 100m vrije slag naar een mooie 1.12.12 (-4 sec). Op zondag moest Jelle gedacht hebben: “genoeg opwarming gehad, nu gaan we eens gas geven”. Op de 200m wisselslag, zijn laatste nummer van het weekend, zwom hij zijn PR aan diggelen en zwom net geen 10 seconden sneller: 2.54.95 liet hij noteren! Een geweldige eerste deelname voor Jelle aan het BJK!

Voor Laura begon het weekend met de 400m vrije slag! Hier kon ze haar PR opnieuw aanscherpen naar 5:01.47 (-1sec) en zo komt de magische 5’-grens zeer dichtbij! Op de 100m vrije slag kwam ze helaas niet in haar sprinttempo en bleef ze net boven haar besttijd (1.06.03.). Op zaterdag stond Laura voor de 200m vlinderslag! Een loodzware beproeving die helaas niet resulteert in een besttijd, maar wel een uiterst mooie 5e plaats oplevert!! Op de 200m wisselslag zwemt ze opnieuw rond haar besttijd (2.39.54) en mag ze zich opnieuw bij de top 10 van België voegen! Ze sluit haar weekend op zondag af met voor haar de belangrijkste wedstrijd op de agenda: de 400m wisselslag! Het tempo lag vanaf de start ontzettend hoog, en Laura ging goed mee! Met een sterke schoolslag en een flinke portie tanden bijten, evenaart ze haar besttijd en liet ze 5.38.27 noteren! Ook hiermee staat ze mooi in de top 10 van België! Een evenaring van besttijden, waarmee ze bewijst dat ze thuis hoort op het BJK en waarmee de aansluiting met de top gemaakt is!

Er stond dit weekend geen maat op Sven. Sven begon stevig aan het weekend, met de 400m wisselslag, waar hij zijn besttijd met maar liefst 6 seconden verbeterde! Nieuwe PR: 5:18.37! En deze trend zette hij drie dagen lang voort. Op de 200m wisselslag dook hij onder de 2’30 en tikte hij aan in 2:29.50 (-2sec).  Op de 200m vrije slag verpulverde hij zijn besttijd met 6 seconden, en liet 2:11.68 noteren op de chrono! Op de laatste dag mocht hij aantreden op o.a. 100m vlinderslag, en ook hier scherpte hij zijn besttijd (gezwommen eind mei) aan:  1.07.35 (-2sec)! Net voor het middageten zwom hij de 400m vrije slag: vanaf de start legde hij een verschroeiend hoog tempo op! Hij liet niets meer heel van zijn vorige besttijd (gezwommen eind juni!) en liet een nieuwe tijd noteren die maar liefst 7 seconden sneller was: 4:33.76. Hiermee vindt hij op de 12e plaats toch aansluiting bij de top 10 van België! Afsluiten deed hij met de 200m schoolslag, waar ook hier de seconden er af vlogen.  8 seconden om exact te zijn: 2.51.57 om precies te zijn! Een prachtig einde van het seizoen, ijzersterke tijden om volgend seizoen mee te beginnen en zijn concurrentie is bij deze gewaarschuwd!

Uitslag:
dag1
dag2
dag3