Winterstage Ubach 2023

stage dag 2

Dag 2 was al meteen een goed gevulde dag. De wekker ging weer om 6u40. Muziek zorgde voor het goede ochtendhumeur! Door het ‘geslaagde’ avondmaal van gisteren, werd er goed en stevig ontbeten deze morgen.

Hierna doken we meteen weer het water in. Al iets minder enthousiast begonnen alle zwemmers aan een stevige uithoudingstraining. Na 2 uur goed gezwommen te hebben, kreeg 1 groep een ‘special gym sessie’ van Iris. De andere groep werd door Tuur en Lander geïnformeerd over ‘gezonde voeding’. Namiddag werden deze groepen omgewisseld.

Het middageten viel al meer in de smaak! Er werd goed gegeten! Ze hebben dus zeker en vast opgelet, onze voedingsexperts waren trots! Daarna was het tijd voor platte rust. Zowel zwemmers als trainers hebben hier van kunnen genieten.

Na het rusten sprongen onze zwemmers opnieuw het water in. De zwemmers van de kern en competitie 1 hadden een sprinttraining. De belofte en competitie 2 werkten een mooie uithoudingstraining af. Onze competitie 3 kreeg een uitgebreide techniektraining van Iris over de start van schoolslag. We hebben ze nog nooit zo zien pijlen! WOW!

Avondeten? KIPPENNUGGETS! En of het in de smaak viel?! Uiteraard!

Quizmaster Lander, Jury Tuur en Dietrich en de puntentellers Jorien en Marijke hadden een spannende quiz voor de zwemmers in petto. We hebben niet alleen slimme zwemmers, maar we zijn er ook achter gekomen dat Noor de handigste voeten heeft, Abdo de beste moves heeft, Sam het stressbestendigst is, dat Amber en Elise ware kunstenaars zijn, Lyna is de beste gymnast en Sieglinde is onze beste babbelaar. De winnende groep hadden een toepasselijke naam ‘de beste’. Zij wonnen een prachtige oscar om thuis in de trofeeënkast te zetten.

Hier nog een paar raadsels met fantastische antwoorden van onze zwemmers:

  • ‘hoe gaat een bij naar school?’ ‘vliegend’ (juist: BUZZZ)
  • ‘Hoe noem je een varken op het ijs?’ ‘verdwaald’ (juist: spekglad)
  • ‘Hoe noem je een zwerm bijen?’ ‘Vervelend (juist: bijeenkomst)
  • ‘wat is groen en vriendelijk?’ Lander in zijn groen pak (juist: plantaardig)

Tijd om weer in ons bed te kruipen! Slaapwel!

Tot morgen!

Volg en like ons:

Plaats een reactie