Winterstage 2019 – dag 3

Vandaag was het weer een drukke en sportieve dag in Übach. De wekmuziek die ‘s morgens door de gangen galmde, werd niet door iedereen met hetzelfde enthousiasme onthaald. Nochtans waren ze nog nooit zo snel aan het ontbijt.

De A- en B-ploeg moesten na het ontbijt al direct aan hun training beginnen. De oudsten moesten eerst bij Louis hun elastiekoefeningen doen als opwarming. Daarna werd het een weerstandstraining. De B-ploeg had een gewone uithoudingstraining. Na hun zwemtraining volgde voor de A en B nog een super lange en redelijk intensieve droogtraining. Ze waren blij dat deze erop zat!

De C-ploeg mocht wat rustiger starten. De jongens hebben eerst hun kamer opgeruimd en daarna ‘Marco Polo’ op hun kamer gespeeld. De meisjes hebben wat spelletjes met de bal gespeeld zoals jagerbal met stopcontact en naamgooien. Toen was het tijd voor de zwemtraining, ook een gewone uithoudingstraining.

‘s Middags hebben we goed gegeten. De patatjes, broccoli en varkensragout hebben gesmaakt, maar vooral het ijsje als dessert.

De B- en C-ploeg hadden niet veel tijd om te rusten want ze moesten na het eten al vrij snel weer het water in. De C-ploeg mocht na hun techniektraining nog een leuke droogtraining afwerken. Met de B-ploeg zijn we na het zwemmen nog een blokje rond gaan wandelen. De frisse buitenlucht deed hen deugd.

Iedereen was behoorlijk moe vandaag. Daarom werd de avondactiviteit, een aflossingsspel van Dr. Komar, vervangen door andere activiteiten. Enkelen keken op hun gemak naar de film ‘Paddington’, anderen speelden samen wat gezelschapsspellen en sommige waren dolenthousiast om in de sauna te gaan. Degenen die toch nog wat energie over hadden konden in de sporthal terecht bij Dietrich voor spelletjes, onder andere benendoorkruipertje met klein en groot.

Het was een hele vermoeiende maar leuke dag voor iedereen. Amber V., Mirthe, Nora, Lien en Ella sloten de dag af met de uitspraak: “het is hier super, super, super, super leuk!!” Al giechelend gingen ze hun bedje in!

Volg en like ons:

Plaats een reactie