Winterstage 2019 – dag 2

Dag 2 in Ubach zit er al weer op. Ondanks het vroege uur van opstaan, verliep de ochtend redelijk goed. Alle kinderen gingen al bij al vlot uit bed, maar aan tafel hadden ze nog wat tijd nodig om wakker te worden. Het was dus ook behoorlijk stil aan tafel, maar veel tijd kregen ze niet. De A en B ploeg gingen eerst de sporthal in voor een lichte opwarming, waarna ze ook allemaal 2 uren het zwembad indoken. Nadien opnieuw de sporthal in… dus al pittig genoeg voor een voormiddag. De C-ploeg deed het een beetje rustiger aan en krijgen de tijd om wakker te worden. Knutselen, tekenen, spelletjes spelen… alles is aan bod gekomen. Ze knutselden allemaal een octopus van oude sokken waarmee ze de kerstboom aangekleed hebben. Ook hebben ze allemaal zakjes versierd op hun eigen manier… maar ze weten alleen nog niet waarom… Ook de C-ploeg dook het water in om een uithoudingstraining af te werken en goed ook.

’s Middags aan tafel was het al wat drukker, nog niet moe genoeg denk ik. Maar ze hebben wel allemaal goed gegeten.

Nadien een korte maar krachtige platte rust voor de A en B ploeg gingen ze terug het water in voor opnieuw een zwemtraining van 2 uur. Gevolgd door een rustige stretching onder leiding van onze hulptrainer Dietrich, die hier naar schijnt is voor het plezier volgens de zwemmers. 😉 De jongste zwemmers kregen iets langer platte rust, nadien hebben ze wat buiten gespeeld en afgesloten met een rustig spelletje dirigentje. Zij zwommen namiddag ook nog een tweede keer, maar kregen een rustige techniek training.

Ook vandaag stond er een leuke avondactiviteit gepland. Helaas moesten weer dezelfde vier zwemmers deze missen. Louis had geen compassie en liet Marijke, Sven, Alexander en Laura K. nog een 3e training afwerken. De rest mocht zijn kennis in de strijd gooien op de jaarlijkse Übach quiz. Deze bestond uit 3 ronden met telkens een creatieve opdracht tussenin. De eerste opdracht was om zo snel mogelijk een jongen en meisje van outfit te veranderen. Bij de 2e opdracht moesten de groepjes een gedicht schrijven over de trainers. Hieruit bleek dat sommige het toch maar bij zwemmen moesten houden. Het mooiste gedicht kwam van de groep ‘Wij zijn niet dom’ dat bestond uit Jorien, Conrad, Mathias, Thomas, Lina en Lies. Zij maakten hun naam ook waar en wonnen uiteindelijk de quiz. De andere teams waren: de schaapjes, Jolien & Co, de Pony’s en de penspony’s. Achteraf kreeg iedereen nog een lekkere traktatie en kon de bende moe en voldaan naar dromenland gaan.

Volg en like ons:

Plaats een reactie