Zomerkampioenschappen weekend 3 (BJK)

Vrijdag 19.07.2019

Jelle en Carsten mochten het BJK officieel inzwemmen voor HZS, met als beginnend nummer de 200m rugslag. De vrienden en trainingsgenoten hadden onmiddellijk de toon gezet en verpulverden beiden hun besttijden. Jelle tikte aan in 2:35.31 – wat maar liefst een verbetering van 5 seconden is! Carsten liet 2:32.14 noteren, wat voor hem maar liefst 11 seconden sneller was. Hierbij greep hij zelfs net naast een medaille en eindigde hij op de 4e plaats!

Voor Bente en Amber was het een eerste kennismaking met het BJK. Hierbij sloegen de zenuwen genadeloos toe en waren beide dames duidelijk onder de indruk van het hele gebeuren. Bente kreeg daarbij nog pijn in de schouder tijdens het inzwemmen, wat de spanning enkel deed toenemen. Niettegenstaande de meisjes erg veel zenuwen hadden, lieten ze toch het beste van zichzelf zien op de 200m wisselslag, en zwommen ze beiden persoonlijke besttijden: 2:59.72 voor Bente (- 1 seconde) en 2:54.12 voor Amber (-7 seconden)!

Bram kon op zijn eerste BJK het hoofd koel houden en mocht zijn BJK openen met zijn favoriet nummer: 100m rugslag. Hij liet een nieuwe bestrijd noteren die maar liefst 6 seconden sneller was: 1:20.73 en mocht hierbij een plaats nemen in de top 10 met de 9e plaats! In de namiddag zette hij dezelfde trend verder op de 400 meter vrije slag, met een verbetering van maar liefst 12 seconden. De chrono liet 5:31.56 noteren!

 

Zaterdag 20.07.2019

De dames doken op de 2e dag gezamenlijk het zwembad in voor de 100m rugslag. Amber zwom vanwege een oude inschrijftijd in de eerste reeks (1:32.50), maar bevestigde haar kleinbadtijd in groot bad en zwom naar een nieuwe besttijd van 1:21.78! Ook Bente volgde het voorbeeld van haar vriendin en zwom naar een nieuwe persoonlijke besttijd van 1:24.87 ( – 1 seconde)! In de namiddag dook Amber het water nog in voor de 400m vrije slag, maar kreeg tijdens de voorbereidingen te maken met hoge zenuwen. Desalniettemin konden de zenuwen haar er niet van weerhouden ook hier een besttijd te laten noteren: 5:25.11 (-9 seconden)!

Bram had vandaag zijn laatste wedstrijddag en was duidelijk van plan om het onderste uit de kan te halen. Zijn programma startte met de 200m wisselslag. Hij opent in een stevig tempo bij de vlinderslag en rugslag, maar dient er helaas de schoolslag bij te nemen. Hij eindigt in een nieuwe besttijd van 3:03.41, waar hij niet enkel zijn grootbadtijd verbeterde (-13 seconden), maar tevens sneller zwemt dan zijn kleinbadtijd (-2 seconden)! Hij eindigt zijn BJK met de 100m vrije slag, waarbij hij ook hier de chrono sneller laat eindigen dan zijn inschrijftijd: 1:12.44 (-2 seconden)!

Jelle en Carsten hadden erg veel zin in hun 200m wisselslag! Jelle begon verschroeiend hard en opende zelfs met zijn besttijd als tussentijd op de 200m wisselslag! Zijn sterkte bij de rugslag kon hij nog etaleren, maar tijdens de schoolslag liet de snelle starttijd zich toch merken! Desondanks liet Jelle toch een mooie besttijd noteren van 2:38.83 (-1 seconde)! Carsten is duidelijk goed bevriend met Jelle, want ook hij nam een vliegende start bij de vlinderslag en opende rond zijn besttijd! Maar hij leek hierdoor zijn sterke rug- en schoolslag niet te kunnen omzetten. BIj de crawl vond hij alsnog de zesde versnelling en kon hij zijn besttijd verscherpen naar 2:35.35 – al had hij hier op meer gehoopt en was de teleurstelling zichtbaar. Deze teleurstelling leek zich ook vast te hebben gezet op zijn volgende wedstrijd: de 100m vrije slag, waarbij hij nooit het juiste tempo vond en aantikte in 1:04.61.

 

Zondag 21.07.2019

Carsten had een zware laatste dag voor de boeg, en dook vooreerst in voor de 400m vrije slag. Hij startte voorzichtig en afwachtend, maar draaide het tempo gevoelig hoger! Hij kon een stevige eindsprint inzetten en scherpte zijn besttijd met maar liefst 6 seconden aan: 4:44.87 en een plaats in de top 10! Eventjes uitrusten en Carsten stond alweer in de startblokken, of liever gezegd hij hing er aan: 100 rugslag! De 400m zat duidelijk nog in de benen, maar dat belette Carsten er niet op om ook hier zijn besttijd aan te scherpen tot 1:12.42 (-1 seconde) en hierbij vervolledigde hij de top 5 van België met zijn 5e plaats! Carsten zwom de schoolslag als laatste wedstrijd en eindigde ook hier in schoonheid met een 6e plaats en een nieuwe persoonlijke besttijd (-2 seconden): 1:19.84!

Jelle dook vandaag nog twee maal het water in. Vooreerst op de 50m vrije slag! Ondanks een mooie nieuwe besttijd (0:30.00) had Jelle er meer van verwacht. Als slot zwom hij zijn favoriete nummer: de 100m rugslag. Hier vertrok hij iets te afwachtend, maar kon alsnog zijn besttijd verscherpen tot 1:11.51. Ook hier bleef Jelle met een hongerig gevoel naar meer en beter achter.

Amber kwam vandaag enkel nog in actie voor de 100m vrije slag. Ook hier had ze een erg oude inschrijftijd die ze dan ook verpulverde. In de eerste reeks liet ze 1:09.60 noteren (-14 seconden), wat tevens een verbetering van haar kleinbadtijd is!

Bente mocht het BJK afsluiten en liet zien dat zij een echter karakterkop is! Ondanks de grote vermoeidheid stond Bente met veel enthousiasme aan de start voor de 100m vrije slag. Ze vertrok sterk, maar kon het opgelegde tempo niet volhouden. Alsnog bevestigde ze haar besttijd in 1:14.21! Eindigen deed ze met haar favoriete slag: de 100m schoolslag. Ze zwom voor alles wat ze waard was en benaderde in vermoeide toestand haar besttijd met 1:34.81!

Wij wensen alle zwemmers van harte proficiat met hun resultaten en hopen dat zij kunnen genieten van een leuke (en blijkbaar ook erg warme) zomervakantie! Graag tot in september! Een trots en tevreden trainersteam!

Volg en like ons:

Plaats een reactie