Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2019

Zaterdag 09/02/2019

Carsten had de eer om voor HZS als eerste in het water te duiken voor de 100m schoolslag. Hierin vertrok hij echter te rustig, waardoor hij nooit in een goed tempo kwam. Hij tikte aan in 1:23.04 en moest tevreden zijn met een 4e plaats. In de namiddag stond Carsten op de startblok voor de 200m vrije slag. Hoewel goed gestart, leek hij ook bij deze wedstrijd niet goed in het tempo te zitten. Hij kwam teleurgesteld aan met een evenaring van zijn besttijd: 2:24.56. Carsten stond gebrand op wraak. Op de laatste wedstrijd van de dag dook hij het water in voor de 100m rugslag. Gecontroleerd begonnen en snoeihard uitgehaald op de laatste 50m, tikte hij als 2e aan in een nieuwe besttijd: 1:13.46. Zo nam hij de ZILVEREN medaille mee naar huis! Proficiat!

Bram trad aan voor de 400m vrije slag. Kalm gestart, doch al snel legde Bram zichzelf een schroeiend tempo op. Dit kon hij mooi aanhouden, waardoor hij zijn besttijd uit het klein bad verpulverde en maar liefst 20 seconden sneller aantikte in 5:43.59. Hierbij werd hij mooi 8e! Ook op de 100m rugslag ging Bram snel. Hij verbeterde zijn besttijd vanuit het klein bad (1.27.31) tot 1:26.18 en mocht hiermee aansluiten met de top 5 op een mooie 5e plaats!

Bente, als enig vrouwelijk geweld, wilde ook onmiddellijk de toon zetten voor het weekend! Op de 100m schoolslag verbeterde zij haar besttijd – gezwommen twee weken geleden – met opnieuw 2 seconden: 1.35.55 op de chrono en een mooie 14e plaats! Ook op de 200m vrije slag – in december gezwommen in klein bad met een tijd van 2:45.60  – zwom ze deze voor de eerste maal in groot bad met een nieuwe algemene besttijd: 2:44.89!

Zondag 10/02/2019

Ook vandaag mocht Carsten de spits afbijten, maar nu heeft Carsten onmiddellijk zijn wedstrijdtempo te pakken! Op de 200m wisselslag haalt Carsten verschroeiend uit, en bevestigt zijn kleindbadtijd (gezwommen eind november op onze eigen wedstrijd) in groot bad: 2:37.91! Hij strandde op een zucht van het goud en pakt opnieuw de ZILVEREN medaille! Proficiat! Carsten beëindigde zijn weekend met de 200m schoolslag. Gereserveerd gestart, maar zeer mooi opgebouwd om zo als 3e aan te tikken! Hierbij zwom hij ook zijn inschrijftijd (klein badtijd) aan diggelen, hij tikte 4 seconden sneller aan: 2:56.83 en nam zo de BRONZEN medaille mee naar huis! Proficiat!

Bram mocht vandaag aantreden voor zijn favoriete nummer: de 200m rugslag. Na een behouden start legde Bram ook hier het tempo hoog! Hij tikte aan in een nieuwe besttijd groot bad: 3:00.76! Hiermee viel hij nipt naast het podium en moest hij op 7 tienden genoegen nemen met een 4e plaats! Bram eindige zijn weekend met de 100m schoolslag. Het weekend bleek echter zijn tol te eisen, hij kon zijn tijd niet verbeteren en tikte aan in 1:56.84.

Bente begon de tweede dag met de 100m vrije slag. Ook hier zette ze haar elan van gisteren verder: ze verscherpte opnieuw haar besttijd – eveneens twee weken geleden gezwommen – en tikte aan in 1:14.17! Iets later sprong Bente opnieuw het water in voor de 200m wisselslag. Bij de tussentijd 50m vlinderslag startte ze met een besttijd en ze hield het tempo gedurende de gehele wedstrijd heel hoog! Ze tikte sneller aan dan haar klein bad tijd (eveneens eind november gezwommen!) en liet 3:00.41 noteren! Bente sloot het weekend voor HZS af met de 100m rugslag. Bente vond de laatste energie en bundelde deze tezamen om opnieuw haar inschrijftijd te doen verbleken met de zwemtijd! Ze tikte aan in 1.27.78, opnieuw 2 seconden sneller dan de inschrijftijd uit het klein bad!

Proficiat aan onze deelnemers! We zijn erg trots op de resultaten!

Volg en like ons:

Plaats een reactie