Winterstage 2018 – dag 4

De laatste volledige dag! Het ontbijt werd gezapig naar binnen gespeeld en de A – en C – ploeg plonsden er onmiddellijk in. De vermoeidheid bijt zich vast in de schouders, en de zwemmers merken dat de spieren niet altijd meer akkoord gaan met de gemaakte trainingen. Toch heeft iedereen opnieuw laten zien wat het betekent om karakter te hebben. De A – ploeg werd hiervoor zelfs beloond met een rustige techniektraining.
De C – ploeg moest het doen met een uithoudingstraining. De B – ploeg maakte dankbaar gebruik van een rustige voormiddag om op het gemak wakker te worden, nog wat wedstrijden met Saartje te bespreken – of om gewoon wat rond te hangen. Nadien sprongen zij ook in het water voor een stevige uithoudingstraining, begeleid door Jolien die mee gezwommen heeft.

Het middageten werd onder een opmerkelijk laag volume opgegeten en de C – en B – ploeg waren de trainers dan ook heel erg dankbaar dat de platte rust met een halfuur verlengd werd. Dit leek de kinderen toch weer de energie te geven om er een spetterende laatste namiddagtraining van te maken.
De C – ploeg hadden een intensieve sprinttraining tot een zeer mooi einde gebracht, terwijl de B – ploeg de laatste weerstandstraining van het jaar afwerkte. Jelle kreeg echter nog een mooi strikje rond zijn eindejaarscadeau, en mocht in de plaats van weerstand nog een laatste broken afwerken.

De A – ploeg werd opnieuw in de sporthal verwacht, en kreeg een droogtraining georganiseerd door Dr. Komar. Louis vond het zelfs naar zijn normen een pittige training! Louis zou natuurlijk Louis niet zijn moest hij niet uitermate geschokt zijn door de lenigheid (die er niet is) van de zwemmers… Daarna sprong de A – ploeg in om alweer een stevige uithoudingstraining af te werken.
De B – en C – ploeg konden na de training genieten van een welverdiende sauna. De zwemmers zijn hier dan ook gretig op ingegaan en de sauna was al snel overbevolkt. Er waren zelfs enkele zwemmers die het aandurfden om een tweede keer in de sauna te gaan. De zwemmers lieten de begeleiding ook zien wat het was om letterlijk onder een koude douche te staan. Lorenzo leek helemaal geen moeite te hebben met het ijskoude water!
Saartje en Jolien hebben zich tevens geëngageerd om de crawl van mama Eline tijdens een vrij moment wat verder te verfijnen.

We kregen bij het avondmaal hoog bezoek! Bjorn kwam samen met Julie en Anja de ploeg vergezellen! Het enthousiasme voor de laatste avond laaide tijdens het avondeten reeds op… Er werd aangevallen op de croque-hawai’s, en het lawaai werd al snel oorverdovend. Tijd om het kerstfeestje op gang te trekken!

De zwemmers werden per zwemgroep ingedeeld en werden onderworpen aan een spervuur van spelletjes. Er werd het chocoladespel gespeeld, isomo-voetbal en ‘duizendpoot’. Daarna was het pakjestijd! We waren ongelooflijk aangenaam verrast door het resultaat van de kadootjes! De kinderen kregen ieder zeer persoonlijke en leuke kadootjes! Daarna werd de muziek opengedraaid en konden de kinderen zichzelf laten gaan op de disco. Enkel baby Julie bleef rustig tijdens het feestje, maar had dan ook net nog wat eten van Bjorn gekregen.

De begeleiding werd soft op het einde, en gaf de kinderen een kwartiertje langer tijd om zich uit te leven. De C – ploeg ging toch braaf mee toen het einde aangekondigd werd. De B – ploeg maakte wat meer lawaai en de A – ploeg nam zijn tijd, maar uiteindelijk is iedereen in bed geraakt. Morgen een rustige laatste dag, met “uitslapen” tot 7:45!
Daarna kunnen we rustig de tijd nemen om de koffers te maken, want de zwemmers dienen pas in het zwembad te duiken om 10:00. We kunnen alvast meegeven dat sommigen heel erg blij zullen zijn om de ouders terug te zien!

Ter afsluiting kunnen we opnieuw spreken van een zeer geslaagde stage, met gemotiveerde en geëngageerde zwemmers, die samen hebben gelachen, afgezien, gegeten, gedronken, gezwommen en plezier hebben gemaakt. We willen de zwemmers dan ook uitvoerig bedanken voor deze superleuke stage!

Tot morgen!

48425451_209528933326230_3616352778080747520_n

Afbeelding 1 van 81

Volg en like ons:

Plaats een reactie