Winterstage 2018 – dag 3

De kinderen hadden nog erg kleine oogjes, maar de meesten hadden toch een goede nachtrust gehad. De vermoeidheid begint er stilletjes in te sluipen denken we dan. Na het ontbijt was het aan de A – en B – ploeg om onmiddellijk te plonsen. De A – ploeg kreeg opnieuw een pittige training voorgeschoteld, met wisselende tempo’s in een set wisselslag. De B – ploeg mocht deze morgen “oefenen” op de trainingstijden en kregen dan ook heel wat 400 meters vrije slag voorgeschoteld. De C – ploeg had rustig de tijd om het ontbijt te laten zakken.


Ella en Anastacia hebben een filmpje gekeken, terwijl Sieglinde en Eloïse een armbandje maakten. Lien en Lina hadden een selfie-fotoshoot georganiseerd en de jongens hebben buiten met de bal gespeeld. Daarna plonsden zij in het water voor een uithoudingstraining, waarbij Jolien uitermate tevreden was met wat ze zag van de zwemmers: veel inzet en concentratie! Na de zwemtraining is de A – ploeg onder leiding van Louis buiten gaan wandelen. Zij werden 3 kwartier rondgeleid in Übach. De B – ploeg kreeg een wandel-opdrachtentocht, en moesten onder andere een originele selfie maken, ze moesten allen wisselen van schoenen en iedere zwemmer moest met 2 verschillende schoenen lopen. Daarnaast was er de opdracht om een foto te trekken waarbij de zwemmers de letters ‘KHZS’ moesten uitbeelden – al staand! Na talrijke pogingen kunnen we met trots zeggen dat we een foto genomen hebben!

Het middageten werd snel naar binnen gespeeld en de platte rust werd door de meerderheid van de zwemmers met veel liefde gerespecteerd. Jolien maakte de inschatting dat de C – ploeg meer nood had aan een alternatieve activiteit, gezien de vermoeidheid bij onze dappersten toch wel was toegeslagen. Er werd een wekker-opdrachtentocht georganiseerd met volgende opdrachten: Jolien werd vastgebonden aan een paal, er is al zingend, geblinddoekt en aan elkaar gebonden door het centrum gewandeld. Er is zelfs gezamenlijk de plopdans gedanst. De groep werd zo hecht dat er in het Pfaff-Duits een schaar moest gevraagd worden om het garen effectief door te knippen.

De A – ploeg kreeg opnieuw een uithoudingstraining voorgeschoteld, en volgens de fotograaf van dienst wilde niemand op de foto staan vanwege de zwaarte van de crawl-set… De B – ploeg werd opgesplitst en de anciens kregen een uithoudingstraining, terwijl de jonkies techniek schoolslag kregen. De jonkies waren op de laatste reserves en deden hun uiterste best. Toch konden Jan en Bente soms niet onderdrukken dat de oogjes bijna dichtvielen… Desalniettemin werd er veel inzet getoond, en waren ze dan ook blij dat de droogtraining afgeschaft werd. Er werd samen met de C – ploeg een uitgebreide stretching georganiseerd, om opnieuw op krachten te komen.

Na het avondeten was er de activiteit “zwemplezier” – we hebben onderling geoefend om het zo vettig-Duits mogelijk uit te spreken… Hoewel er eerst enkel enthousiast gereageerd werd door de jongens, leken de meisjes toch snel bij te draaien. Een kwartiertje later lag heel de groep – op 4 rustige zieltjes na – in het water en leek de vermoeidheid nooit te hebben bestaan. Er werd gedoken, geplonst, geduwd, gedanst, etc. Voor Saartje, die nog steeds geen kinderwens heeft, was 33 roepende kinderen in een zwembad dan ook een bevestiging van deze persoonlijke keuze.

De begeleiding had gehoopt dat de vermoeidheid toch een comeback zou maken. Helaas… na herhaaldelijke aansporingen én zelfs het dreigen van een straftraining werd het eindelijk stil bij de B – ploeg. De C – ploeg was echter blij om het hoofdje neer te leggen op het kussentje. De A – ploeg ging plichtbewust op tijd naar bed. Ondertussen maken we ons klaar voor de laatste volledige dag in Duitsland, met het befaamde kerstfeestje!

Slaapwel allemaal!

Volg en like ons:

Plaats een reactie