Winterstage 2018 – dag 2Met kleine oogjes zaten de kinderen aan het ontbijt. Na een stevige boterham doken de C – en de B – ploeg het water in. De B – ploeg werd heel lang gefopt door te denken dat het een rustige techniektraining was, maar werden op het einde van de training verrast door een weerstandstraining.
Na het zwemmen stond dr. Komar klaar om de droogtraining te voorzien. Eerst was de B – ploeg aan de beurt, vervolgens mocht de C – ploeg op het matje liggen bij Dr. Komar om “de poep op zu shpannen”. De A – ploeg kon rustiger genieten van het ontbijt, maar werd door Louis verwacht in de sporthal voor de droogtraining. Zij doken achteraf in het zwembad voor een lange uithoudingstraining.

In afwachting van het middageten, speelde de C -ploeg “rara wie is het?”. Zo hadden we o.a. Seda het Hek, Ella het Boek, Thomas de Hamer, . Het middageten was snel verorberd en de kinderen werden naar de kamer gestuurd om ‘platte rust’ te hebben. Dit hebben de trainers echter herhaaldelijk moeten brengen, vooral bij de kamers van de jongsten. Mathias begreep bijvoorbeeld niet dat hij op zijn eigen bed moest zijn, én moest liggen. Ook Anastacia probeerde het concept “platte rust” te veranderen naar “zittende/staande rust”, en Jelle, Jan en Carsten lagen allen gezellig in hetzelfde bed een film te kijken.

De C – en B – ploeg doken daarna opnieuw het water in, net zoals de GSM van Saartje tijdens de opwarming aan het zwembad – dat zal ze leren om alle kinderen zo te laten springen/pompen/lopen. Wout toonde zich uiteindelijk als reddende engel door de GSM op te duiken (voor wie het wilt weten: hij werkt nog steeds!).


Jolien verwende de C – ploeg met een techniektraining, onder het goedkeurend oog van Conrad en Lina die van Jolien een namiddagje rust verdienden. Na de zwemtraining had de begeleiding een wandelzoektocht voorzien. Er blijkt heel wat bekijks te zijn in Übach-Palenberg: een auto versierd als rendier, een boomstam met een gestreept jasje, … Uiteindelijk werd aan het einde van de wandelzoektocht een ‘snoep-schat’ gevonden, waar iedereen van mocht proeven.Bij de A – ploeg was er enkel ruimte voor serious business. Na de platte rust werden zij opnieuw door Louis “opgewarmd voor de zwemtraining” in de sporthal, want ze kregen in de namiddag een weerstandscapaciteit voorgeschoteld. Lieselotte, Noor, Jana en Birgit kregen na de training nog een persoonlijke technische training van Louis waarin de oefening ‘schoolslag met vlinderslag benen’ verder geperfectioneerd werd.


Het avondeten was een echte stormloop. Er waren twee grote ovenschotels met pasta voorzien, en de jongens hadden snel door dat de pasta met ham niet de voorkeur van de dames had, wat maakte dat de heren veel meer pasta konden krijgen. De zwemmers hebben de buikjes goed rond gegeten en werden daarna opnieuw verwacht om de quiz verder af te werken.

De thema’s muziek, sport en raadsels kwamen aan bod. Tussen de rondes door trakteerden Sven en Wout ons op voornamelijk danswerk, en liet Alexander ons zien hoe hij zou paardrijden moest hij voor een andere hobby gekozen hebben. De ‘puntje-puntje-puntjes’ wonnen het pleit en mogen zich zelf de winnaars van de HZS-kerstquiz 2018 noemen!

De begeleiding had vandaag een zeer gemakkelijke taak om de zwemmers in bed te krijgen. De C -ploeg was erg moe en Thomas lag reeds met de ogen toe vooraleer het licht vakkundig uitgedaan werd. De dames van de C – ploeg waren in tegenstelling tot gisteren (én de platte rust) ook zeer snel in dromenland. Ook sommige zwemmers van de
B – ploeg doken vroeger in bed dan het voorziene slaapuur. Zelfs de A – ploeg lag om 22:00 in het donker de schaapjes te tellen.

Slaapwel, tot morgen!

IMG_0253

Afbeelding 1 van 35

Volg en like ons:

Plaats een reactie