Winterstage 2018 – dag 1

Vandaag de start van de stage, en nadat er enkele kamers tactisch verwisseld werden, is iedereen er vol op ingevlogen. De C – ploeg heeft zich rustig geïnstalleerd op de kamers, en hebben daarna samen de kerstboom versierd. De meisjes hebben geknutseld – familie, hou alvast jullie brievenbus in de gaten, er werden originele kerstkaarten gespot! Terwijl de jongens boven heen en weer liepen, controleerden ze af en toe door het raam of de A – en B – ploeg toch wel écht aan het trainen waren.
Tijdens de eerste training heeft Louis een rustige basisuithouding gegeven. De B – ploeg kreeg al een stevige set vlinderslag voorgeschoteld. Het water bleek erg ruw te zijn tijdens de training van de C – ploeg, want Jolien had een rustige training voorzien, maar Jolien zag dat de zwemmers het toch zwaar vonden.De A – ploeg kreeg geen rust gegund van Louis: onmiddellijk na de zwemtraining, was er een kort momentje om de snack te verorberen alvorens Louis de sporthal betrad om de eerste droogtraining te geven. Aan de zweetparels te zien op de voorhoofden van de zwemmers, had Louis er erg zin in.

De B – ploeg had zich na de snack samen gezet: de meisjes waren kerstkaarten ineen aan het knutselen, de jongens waagden zich aan het maken van een “loombandje”. De interesse ebde echter snel weg, waardoor er overgeschakeld werd naar Pictionary. De verbeelding van sommige zwemmers kan jammer genoeg niet mooi omgezet worden in tekeningen, waarvoor we dan ook blij zijn dat ze voor de hobby zwemmen gekozen hebben.

Het avondeten was een uitgebreide maaltijd, startende met “oranje” soep, gevolgd door een salade van de saladebar. Het hoofdgerecht was rode kool met ‘gnocchi’, wat bij zowel de zwemmers als de begeleiding zorgde voor gemengde reacties. Er werd afgesloten met een ijsje en het overlopen van de afspraken.

Als avondactiviteit had de begeleiding een quiz in elkaar geknutseld. De groepen werden door elkaar geschud en verdeeld in 7 groepen: de kerstballekes, Phandrecht 1.0 (als iemand ons de betekenis kan melden, graag!), de kerstbomen, the onesies, de puntje-puntje-puntjes , de Plop aapjes, en ten slotte Lorenzo en co. Er werden vragen gesteld over o.a. de dieren, algemene kennis, het zwemmen en de zwemclub. Lorenzo en co mocht zich uitroepen als tussentijdse winnaar! Het laatste deel van de quiz wordt morgen afgewerkt.

Na een eerste drukke dag hebben we de C – ploeg om 21:00 in bed gelegd, snel gevolgd door de B – ploeg. De A – ploeg probeerde wat tijd te rekken, maar iedereen lag er in om 22:00. Het was al snel heel erg stil op de gang. Morgen om 6:45 gaat de wekker voor de kinderen af, om 7:00 starten we de dag met het ontbijt!

48417069_380700726026362_106810025560768512_n

Afbeelding 1 van 29

Slaapwel!

Volg en like ons:

Plaats een reactie