Zomercriterium Izegem 2018 – dag 1

De openingsdag onder een stralende zon in het openluchtbad van Izegem zit er al op.

Bij het inzwemmen vanochtend bleef de zon nog wel even achterwege en was het voor sommige zwemmers toch wat fris, maar ze moesten hier toch doorheen!

Ook de supporters namen hun plaats in, op een toch wel goed bevolkte tribune, om te kunnen supporteren voor alle zwemmers.

Lieselotte, Laura, Bente, Margot, Frederick, Isabelle, Jorien, Mirte, Noa, Birgit en Lies hebben zijn er klaar voor!

Met veel zin en toch ook wel de bijhorende stress bij sommige zwemmers maken ze zich klaar voor hun wedstrijden.

Ze beginnen aan hun zomercriterium met enkele mooie besttijden. Voor sommige een evenaring of verbetering van groot bad tijden, voor andere zelfs een verbetering van hun klein bad tijd!
De trainingen bij ons in het openluchtbad hebben precies geholpen want van het openluchtbad hier in Izegem ondervinden ze niet veel hinder.

De voormiddag leverde ook reeds 2 medailles op voor HZS. Mirte behaalde brons op de 50m vrije slag. Lies behaalde eveneens een bronzen medaille en dit op de 100m vlinderslag.

In de namiddag sluiten ook Ine, Jan, Eef en Noor aan bij de groep. Goed uitgerust kunnen ook zij een keertje het openluchtbad eens uittesten.

De zwemmers zetten de resultaten van de voormiddag verder. Ook hier worden hoofdzakelijk nieuwe besttijden in groot bad gezwommen.
Jammer genoeg was Jan wel de pechvogel van de dag met een uitsluiting op zijn 200m wisselslag. Maar met opgeheven hoofd ging hij naar huis en zal hij er morgen zeker en vast met veel enthousiasme terug staan. De wedstrijd sloten we af met opnieuw 2 medailles. Opnieuw een 3de plaats voor Mirte, dit keer op de 100m vlinderslag. Ook Jorien behaalde hierop een medaille, maar zij mocht op het hoogste trapje gaan staan, 1ste plaats voor haar!

De dag werd afgesloten met een groot deel van de groep met een gezellig etentje. Leuk initiatief van enkele ouders onder ons, dank je wel hiervoor!

Dikke proficiat alvast aan alle zwemmers! Op naar dag 2!!

Volg en like ons: