Vlaamse Jeugdkampioenschappen 2018

Zaterdag

Laura beet de spits af en dook het water in voor de 200m wisselslag! In een druk bezette en fel bevochten wedstrijd eindigt ze met 2.36.32 net buiten de top 5. Op de 200m vlinderslag startte Laura gecontroleerd, maar eindigde met een stevige eindsprint en een serieuze verbetering van haar besttijd (2:40.92)! Helaas grijpt ze met een halve seconde net naast de bronzen medaille! Proficiat Laura!

Jelle kreeg twee weken geleden de griep op bezoek en was eventjes buiten strijd! Toch stond hij vastberaden aan de start van de 400m wisselslag! Met 6.05.64 bleef hij 2 seconden boven zijn besttijd in klein bad (wat dus wel een tijdsverbetering betekent!), maar zwemt hiermee een mooie besttijd in groot bad! Heel erg moe, maar toch voldaan! In de namiddag zette hij bij de 100m rugslag de turbo op en verpulverde zijn besttijd met maar liefst 12 seconden (1.17.26)! Goed voor een 8e plaats! Proficiat Jelle!

Carsten had een druk wedstrijdprogramma en begon de dag met 200m schoolslag. Hij hield het hoofd koel en kon in de tweede helft afstand nemen van zijn concurrenten! Hij tikte als 2e aan in 3.07.24! Eerste zilveren medaille is binnen! In de namiddag startte hij als één van de favorieten op de 100m vrije slag. De eerste 50m iets te lang de kat uit de boom gekeken, om met een ijzersterke comeback toch het zilver weg te kapen in een nieuwe besttijd (1.06.29)! Hij sloot de dag af met 200m wisselslag. Ook hier een bloedstollend einde, waarbij ze met 4 zwemmers nek aan nek de laatste 50 meter begonnen! Carsten tikte als 2e aan in 2.44.92 – opnieuw zilver in opnieuw een besttijd! Proficiat Carsten!

Zondag

Jelle dook op dag 2 als eerst het water in. Ondanks een zeer vermoeid gevoel kon Jelle alsnog zijn besttijd op de 200 m wisselslag verscherpen tot 2.53.05! Ook de 200m vlinderslag bijt hij op zijn tanden en evenaart hij zijn besttijd klein bad: 3:15.04! Jammer genoeg bleek hij hiervoor uitgesloten te zijn. In de namiddag was zijn enthousiasme nog steeds even groot, maar had de vermoeidheid het jammer genoeg overgenomen. Hij evenaarde zijn besttijd op de 100m vrije slag 1.12.77, maar Jelle had op meer gehoopt. Ongetwijfeld voor volgende keer! Proficiat met je prestaties Jelle!

Laura stond gebrand op wraak, na haar 4e plaats gisteren. Op de 400m wisselslag gooit ze dan ook alles in de strijd om een medaille mee naar huis te nemen! Zeer lang op koers gelegen voor goud, en gevochten tot op het einde! Ze tikte als 2e aan in 5.33.62 en neemt zo de zilveren medaille mee naar huis. In de namiddag sloot Laura af met de 200m vrije slag. Ook bij Laura kwam de vermoeidheid opzetten. Toch heeft Laura een mooie nieuwe besttijd kunnen zwemmen: 2.20.19! Proficiat met je resultaten, Laura!

Carsten begon dag 2 met de 100m schoolslag! Heel mooi op koers voor het zilver, jammer genoeg niet door dat de concurrent in de baan langs hem stiekem dichterbij kwam. Hij tikte als 3e aan in 1.27.65, en mag zo toch het brons mee naar huis nemen. Hij sloot het wedstrijdweekend af met de 200m vrije slag. 150m lang zeer afwachtend, totdat hij vanuit een 6e plaats de laatste 50m zijn turbo aanzet! Hij tikte – opnieuw – als 2e aan in 2.24.59! Verpulvering van de besttijd en opnieuw de zilveren medaille om mee naar huis te nemen! Proficiat met je resultaten, Carsten!

Volg en like ons: