Geslaagde Swim Clinic door Basten Caerts!

Op zaterdagnamiddag 06.01.18 kregen wij bezoek van onze olympische zwemmer en provinciegenoot Basten Caerts, Belgisch recordhouder op de 50, 100m en 200m schoolslag, in het raam van het project Swimexperience van de VZF.
 

 
 
In het 1ste gedeelte dat plaatsvond in de turnzaal gaf Basten een uiteenzetting van zijn zwemloopbaan tot op heden met de daarbij gepaard gaande belevenissen (trainingstages , internationale  wedstrijden, Europese- en Wereldkampioenschappen en tot slot deelname a/d Olympische spelen in  Rio.
 
 
 
Het 2de gedeelte moest er hard gewerkt worden tijdens de droogtraining wat de meeste deelnemers duidelijk niet gewoon waren. Tot slot werd er een technische schoolslagtraining van 1u30 in het zwembad gegeven. Fouten en tekortkomingen van onze zwemmers werden persoonlijk en individueel bijgestuurd door Basten met behulp van correctie oefeningen.
 
 
 
Na deze zwemtraining volgde er nog een gezamenlijke stretching sessie onder de douche. Al bij al een zeer leerrijke en toffe namiddag v/d deelnemende zwemmers met dank voor de inzet en het geduld van Basten.
 
Volg en like ons: