Winterstage 2017 – donderdag

Na het ontbijt stond er een pittige zwemtraining voor de A- en B-ploeg op het programma.  De C-ploeg had geen zwemtraining en ze hadden heel wat spelletjes op het programma staan.  Eén van de spelletjes was een speurzoektocht naar een woord, daarvoor dienden ze diverse opdrachten uit te voeren o.a. een gezamenlijk rijmpje maken over HZS, wat zorgde voor een mooi resultaat, daarnaast werden de zangkunsten op de proef gesteld.

Saartje en Björn mochten de zangkunsten beoordelen en gelukkig werd het goed bevonden en verdienden ze een hint in hun speurzoektocht naar de volgende activiteit, een wandeltocht door de omgeving van Ubach.  Deze laatste activiteit hebben we met iedereen gezamenlijk gedaan.

Na de gezonde buitenlucht werd het middageten met veel enthousiasme onthaald.  Jefke, de HZS-mascotte in de vorm van een haai, is zo geliefd dat zelfs hij mee mocht smullen van de soep. Vervolgens was er een korte platte rust om nadien weer in het zwembad te duiken. De afsluiter van het sportief gedeelte van de dag bestond uit een korte droogtraining voor elke groep. 

Na het verfrissen op de kamers wachtte er een heerlijk avondmaal, met naast de broodmaaltijd en saladebuffet, de kippennuggets het meest in de smaak vielen.

De avondactiviteit bestond uit een ontspannend saunabezoek, wat minder populair was bij de kinderen, maar het ontbrak hen niet aan plezier op de kamers en in de sporthal.

Volg en like ons: