Winterstage 2017 – woensdag

Om 7:30 was iedereen mooi op tijd voor het ontbijtbuffet. 

Voor de A- en de B-ploeg wachtte er een ochtend training waarin de afstand centraal stond.  De C-ploeg vertoefde in de polyvalente ruimte en hebben de kerstboom versierd, er liggen ook al pakjes onder de boom.  Een uurtje later werden ook zij verwacht in het zwembad voor een afstandstraining.

Om 12.00 verzamelden we opnieuw voor het middageten. 

Na een heerlijke maaltijd kregen de zwemmers verdiende platte rust waarbij sommigen een echt dutje hebben gedaan.

Na de middagrust werden de zwemmers van de A- en B-groep verwacht in de sporthal voor een intensieve droogtraining met veel lopen en springen, aansluitend werd er in de namiddag een technische zwemtraining voor de B-groep geleid door Dr. Iris Komar.  De A-ploeg kreeg en pittige weerstandstraining voorgeschoteld.  De C-ploeg had een rustige techniektraining met videobeelden en gniffelden om de strenge ‘Deutsche’ aanpak van Dr. Iris Komar voor de B-groep.

Om 18:45u werd iedereen verwacht voor het avondeten daarna werd de avond afgesloten met een gevarieerde quiz. Het toeval wou dat de zwemmers van de familie Detrez in dezelfde groep zaten wat zorgde voor een hilarische groepsnaam: “Detrez en de overschot”.  Ze gingen de strijd aan met team ‘de Wizards’ en team ‘de Spartelende Badeendjes’ in de volgende rondes: de kerstmis vragenronde, de horen-zien-zwijgen-ronde, de muziekronde, de proevertjesronde en de “zeg eens euh”-ronde.  De strijd was zeer spannend en de Spartelende Badeendjes mochten zich de nipte overwinnaar noemen.

Tijdens het instoppen kwam de vermoeidheid op bezoek en viel ons de stilte enorm op.  Het was een zware trainingsdag voor de zwemmers en de trainers zijn zeer fier over de getoonde inzet. 

Volg en like ons: