De Hasseltse 200 meters

Deze zondag, 26 november, gaat in het Stedelijk Zwembad Kapermolen onze jaarlijkse 200 meters door.
We mogen dit jaar 419 zwemmers ontvangen, dus daarom willen we dit in goede banen leiden met de volgende praktische info.

1. Inzwemmen

Voormiddag:

Inzwemmen vanaf 8u00.
Juryvergadering om 8u20 in de vergaderzaal.  Je vindt deze links bovenaan de trap richting de tribune.
De wedstrijd zal starten om 9u05.

Vanwege het grote aantal deelnemers zal het inzwemmen verdeeld worden in 2 groepen.
Groep 1: 8u00 tot 8u30: alle Limburgse clubs
Groep 2: 8u30 tot 9u00: alle andere clubs

Banen 1 en 8 van het competitiebad staan ter beschikking van de sprints.
Het loszwembad zal gedurende de hele wedstrijd ter beschikking staan voor de zwemmers om los en in te zwemmen.  We willen hierbij meteen vragen om daar de nodige stilte te bewaren, zeker bij de start.

Tijdens het inzwemmen zal het loszwembad van 4 banen volledig ter beschikking staan van de 9- en 10-jarigen.  Op deze manier kunnen de kleinsten ook op een rustige en veilige manier inzwemmen.

Namiddag:

Inzwemmen vanaf 13u00.
Juryvergadering om 13u20 in de vergaderzaal.
Start van de wedstrijd om 14u05.

Ook namiddag zal het inzwemmen verdeeld worden in dezelfde 2 groepen.

Groep 1: 13u00 tot 13u30: alle Limburgse clubs
Groep 2: 13u30 tot 14u00: alle andere clubs

De twee baden kunnen gebruikt worden voor het inzwemmen.  Banen 1 n 8 zijn wederom gereserveerd voor de sprints.

2. Zwembadcomplex

Er zijn twee zwembaden van 25 meter waar wij optimaal gebruik van kunnen maken. Het kleine bad (4 banen) zal gedurende de gehele wedstrijddag ter beschikking staan van de zwemmers om in en los te zwemmen.

Rondom de zwembaden worden stoelen voorzien om naar de wedstrijd te kijken.

Er zal voor de trainers een aparte ruimte langs het zwembad zijn om de wedstrijd vanop de eerste rij op een serene manier te kunnen volgen. Deze ruimte bevindt zich tussen de 2 zwembaden in.

Aandachtspunten in de competitiezone (zone vanaf de douches) :

  • geen zwemtassen en ligbedjes (moeten in de groepscabine blijven en waardevolle spullen kunnen opgeborgen worden in de daar aanwezige lockers (€ 1,0 v/h afsluiten meenemen).
  • Het zwembad is enkel beschikbaar voor de wedstrijd.  Bijgevolg is het recreatiebad afgesloten. Er mag wel naar de wedstrijden gekeken worden in de zwemmerszone aan de zijde van de tribune en er zijn ook rustzones rond het recreatiebad die voorzien zijn van stoelen.
  • De verluchtingroosters aan de achterzijde v/h loszwembad en het competitiebad alsook a/d glaszijde van de recreatiezone dienen volledig vrijgelaten te worden. Hier zal streng op toegezien worden.
  • Het dragen van sportschoeisel of slippers is verplicht gedurende de gehele wedstrijddag!

3. Kleedkamers + sportzaal

Het omkleden gebeurt in de groepscabines van de club, in de individuele cabines of in de kleedkamer van de sportzaal.

Om alle zwemmers te voorzien van voldoende comfort, hebben we voor volgende opstelling gekozen:

Alle Limburgse clubs verzamelen zich in de sportzaal, waar ze bedjes of ligmatjes kunnen plaatsen om te rusten. De zwemtassen moeten in de individuele lockers geplaatst worden!

Alle andere clubs krijgen voldoende ruimtes binnen de groepscabines waar ze bedjes of ligmatjes kunnen plaatsen om te rusten. De zwemtassen moeten in de individuele lockers geplaatst worden!

Mogen wij vragen om bovenstaande ruimtes optimaal te gebruiken, zodat het zwembad aangenaam en leefbaar is voor alle zwemmers die zich willen voorbereiden op de wedstrijden. Gelieve zo veel mogelijk te rusten buiten het zwembadgedeelte! Naar de wedstrijd kijken kan natuurlijk altijd!

4. Middagpauze

Wij verzoeken alle bezoekers om de tribune ‘s middags te verlaten.
De cafetaria zal gedurende de ganse dag open zijn.

De trainers, afgevaardigden en officials zullen op de gebruikelijke wijze door ons ontvangen worden met verse broodjes, koffie en frisdranken

5. Prijzengeld en medaille-uitreikingen

De medaille-uitreikingen zullen zo veel mogelijk in de pauzes plaatsvinden. De medaillewinnaars zullen enkele reeksen voor de pauze afgeroepen worden en worden vriendelijk verzocht om naar het podium te komen voor de start van de pauze. Dit om een vlotte prijsuitreiking mogelijk te maken voor zwemmers en bezoekers.

De uitreiking van het prijzengeld (op basis van Finapunten) zal plaatsvinden tijdens de laatste pauze, net voor de aflossingen. Enkel de winnaar kan deze geldprijs persoonlijk in ontvangst nemen. Indien deze zijn/haar geldprijs niet komt afhalen, zal het gewonnen bedrag gestort worden op rekening van zijn/haar zwemclub, met duidelijke vermelding van zijn/haar naam.

De geldprijzen van de aflossingen zullen zo snel mogelijk na de aflossingen uitgedeeld worden.

6. Parking

Zoals de vorige jaren kan er geparkeerd worden op de oude parking van het voormalige zwembad (Elfde Liniestraat) (1), en op de parking van de hotelschool (Vildersstraat) (2). Eveneens is er sinds dit jaar de mogelijkheid om te parkeren aan de parking aan de brandweer (Koning Boudewijnlaan) (3,4). Nergens dient hier betaald te worden of een parkeerschijf gelegd te worden.

 

PROGRAMMA

praktische info clubs 2017

Volg en like ons: