Belgische Kampioenschappen per categorie 15+

Afgelopen weekend gingen in Antwerpen de Belgische Kampioenschappen per categorie door voor 15+.
Lander, Elise, Björn, Marijke en Jorien waren van de partij en lieten er het beste van zich zien.

Vrijdag:

Elise opende het Belgisch Kampioenschap met de 100m schoolslag. Ze zwom naar een mooie tweede plaats in 1.14.91. Ze toont hiermee een goede vorm te pakken te hebben en zwemt een nieuw seizoensbesttijd, wat eveneens slechts 2 tienden verwijderd blijft van haar absolute besttijd. Een mooie start van het weekend voor haar. 

De 100m vrije slag is het openingsnummer voor Jorien. Ze geeft het beste van zichzelf en zwemt naar een tijd van 1.04.01, wat een verbetering is van iets meer dan een seconde. Een zeer mooi begin van het weekend! 

De volgende in het water is Lander op de 100m vlinderslag. Hij zwemt naar een 3de plaats in 0.56.43, waarmee hij iets boven zijn besttijd blijft. Toch toont hij zijn kunnen tegen van zijn leeftijd, maar ook een jaar ouder dan hem. 

Vervolgens is het opnieuw aan Jorien om eveneens op de 50m rugslag haar goede vorm te bevestigen. Deze goede vorm toont ze met een tijdsverbetering van 3 tienden wat een tijd oplevert van 0.34.50. 

Ook Lander mag nog een keer het water in voor zijn 200m rugslag. Met een tijd van 2.08.58 blijft hij juist geen 2 seconden boven zijn besttijd van mei blijft. Niet zijn beste wedstrijd, maar hij mag zeker en vast tevreden zijn met een verdiende 2de plaats! 

Lander heeft reeds een pittige eerste dag want mag in de namiddag als eerste opnieuw in het water duiken voor de 200m wisselslag. In een tijd van 2.08.38 mag hij de 3de plaats van het podium betreden. Deze tijd is een verbetering van 1 seconde van zijn besttijd waarmee hij toont wat hij kan.

Marijke mag vandaag de startblok op voor de 200m vlinderslag. Met een tijd van 2.31.33 evenaart ze haar besttijd. Dit levert haar een mooie 5de plaats op! 

De 400m vrije slag is het nummer dat weggelegd is voor Bjorn vandaag. Een goede indeling van zijn wedstrijd zorgt voor een tijd van 4.11.92, wat een verbetering is van zijn besttijd van 1 seconde. Hij wordt hiermee 6de in zijn catergorie.  

Zaterdag:

Op zaterdag mocht Marijke als eerste het water opnieuw induiken, ditmaal voor de 200m vrije slag. Ze heeft haar uiterste best gedaan, en strandde met een tijd van 2:17.32 5 tienden boven haar besttijd! 

Op de 100m vrije slag heren kwamen Bjorn en Yannick aan de startblokken. Bjorn heeft duidelijk de goede vorm vast en zwemt ook hier naar een nieuwe besttijd: hij tikte aan in 0:54.40! Yannick is in volle voorbereiding en begon ‘tamelijk rustig’ aan de 100m vrije slag. Dit gat kreeg hij niet meer gedicht en hij liet de chrono stoppen op 58.50.
 
Elise trad aan op de 200m schoolslag, hààr nummer. Op doorkomst van de 100 meter lagen ze met 3 op dezelfde hoogte, maar toen legde Elise een moordend tempo op dat niemand kon volgen. Na 2 minuten 42 seconden en 87 honderdsten – wat voor haar haar persoonlijke besttijd is van 2016 en 2017 – tikte ze als éérste van haar categorie aan en mocht zo de GOUDEN medaille ontvangen! Proficiat!
 
Ook Lander stond gebrand om een medaille te halen op zijn 200m vlinderslag! Met een vlijmscherpe inschrijftijd (pas gezwommen op de Open Belgische Kampioenschappen te mei) mocht hij als snelste aantreden! In een reeks vol sterke concurrenten probeert Lander het overzicht te bewaren. Hij zwemt een ijzersterke laatste 50 meter, maar kan net niet het gat dichten dat zijn concurrent iets voorheen in de race gemaakt had! Toch neemt Lander een ZILVEREN medaille mee naar huis met een zeer mooie tijd van 2:07.20! Proficiat!
 
Yannick duikte opnieuw het water in voor de 50m rugslag, die hij van begin tot einde aan een zeer hoog tempo zwom. Het resultaat: een nieuwe besttijd (31.84)! 
 
In de namiddag stond er voor HZS enkel nog de 50m vlinderslag dames op het programma. Marijke startte als eerste dame. Haar sprintjes tijdens de opwarming waren ijzersterk! Toch komt Marijke helaas niet helemaal op dit tempo tijdens de wedstrijd en strandt ze op een tijd van 30.45. Vervolgens dook Jorien het water in. Ook zij benoemde dat ze niet helemaal in haar ritme zat tijdens de wedstrijd, maar ze slaagt er alsnog in om een nieuwe besttijd te zwemmen: 31.25! Elise mag de dag voor HZS afsluiten. Zij evenaart haar besttijd (lees: zij zwemt éxact hetzelfde!) en tikte aan in 29.57 en eindigt op een gedeelde 5de plaats, op 1 tiende van een medaille.
 
Zondag:
We zijn inmiddels zondag, de 3de dag van dit BK.  Nog 1 dag knallen voor iedereen.
 
Björn ging als eerste aan de slag op de 200 vrije slag en zet zijn weekend verder met een goede prestatie.  Met 1:58.78 verbeterde hij zijn besttijd met een seconde.  Ook Yannick was van de partij op hetzelfde nummer.  Hij bleef met 2:07.41 maar net boven zijn besttijd.  Goede vooruitzichten voor zijn WK in oktober!
 
Op naar de 100 vlinderslag waar de 3 dames van HZS weer goede prestaties laten zien.
Met 1:06.13 snelt Marijke naar een 4de plaats bij de miniemen in een nieuwe besttijd, ze is daarmee meteen het snelste van haar jaar.  Ook Jorien zwemt weer een nieuwe besttijd en verbetert haar tijd met een halve seconden tot 1:10.23.
Een knalprestatie voor Elise die laat zien dat ze de vlinderslag zeker niet verleerd is.  Ze doet maar liefst 5 seconden af en zwemt met een tijd van 1:05.89 naar de 4de plaats!
 
Lander staat inmiddels klaar voor de 100 rugslag.  Wederom een nieuwe besttijd met 59.66 en meteen goed voor een BRONZEN medaille!!
Ook Björn zien we terugkomen op dit nummer.  Hij blijft ongeveer rond zijn besttijd in een tijd van 1:04.21, een mooie afsluiter van een lang en zwaar weekend.
 
400 wissel nu, op het lijf geschreven voor Lander.  Hj blijft welliswaar wat boven zijn besttijd, maar snelt alsnog richting een BRONZEN medaille met 4:38.86!!
 
Marijke zien we weer aan de start verschijnen, ditmaal voor de 200 wisselslag.  Ze zwemt hierbij rond haar besttijd met 2:32.60.
 
Nog 1 keer knallen op de 50 vlinderslag om het weekend succesvol af te sluiten voor Lander.  Hij zwemt hierbij exact zijn inschrijftijd van 25.82, goed voor een BRONZEN medaille! 
 
Ook Elise komt voor de laatste keer aan de start dit kampioenschap, op de 50 schoolslag deze keer.
Ze zwemt hier richting een BRONZEN medaille met een tijd van 34.19.
 
Proficiat aan allen en een zeer deugddoende vakantie toegewenst!
Tot september!
Volg en like ons: