Uitslag Belgische Jeugdkampioenschappen

Afgelopen weekend trokken we met 3 zwemmers richting de Belgische Jeugdkampioenschappen

Jelle mocht de spits afbijten! Een beetje onder de indruk van het hele gebeuren bij zijn eerste deelname aan het BJK, maar hij liet zich tijdens zijn 1e wedstrijd – de 100m vlinderslag – niet uit zijn lood slaan tijdens een valse start! Rustig begonnen, sterk geëindigd en een nieuwe PR: 1:20.76 (-3 sec)! En zo werd de toon voor het hele weekend gezet.  Op de 100m schoolslag liet hij 1.35.23 noteren, maar liefst 6 seconden sneller! Hij zwom op de 100m vrije slag naar een mooie 1.12.12 (-4 sec). Op zondag moest Jelle gedacht hebben: “genoeg opwarming gehad, nu gaan we eens gas geven”. Op de 200m wisselslag, zijn laatste nummer van het weekend, zwom hij zijn PR aan diggelen en zwom net geen 10 seconden sneller: 2.54.95 liet hij noteren! Een geweldige eerste deelname voor Jelle aan het BJK!

Voor Laura begon het weekend met de 400m vrije slag! Hier kon ze haar PR opnieuw aanscherpen naar 5:01.47 (-1sec) en zo komt de magische 5’-grens zeer dichtbij! Op de 100m vrije slag kwam ze helaas niet in haar sprinttempo en bleef ze net boven haar besttijd (1.06.03.). Op zaterdag stond Laura voor de 200m vlinderslag! Een loodzware beproeving die helaas niet resulteert in een besttijd, maar wel een uiterst mooie 5e plaats oplevert!! Op de 200m wisselslag zwemt ze opnieuw rond haar besttijd (2.39.54) en mag ze zich opnieuw bij de top 10 van België voegen! Ze sluit haar weekend op zondag af met voor haar de belangrijkste wedstrijd op de agenda: de 400m wisselslag! Het tempo lag vanaf de start ontzettend hoog, en Laura ging goed mee! Met een sterke schoolslag en een flinke portie tanden bijten, evenaart ze haar besttijd en liet ze 5.38.27 noteren! Ook hiermee staat ze mooi in de top 10 van België! Een evenaring van besttijden, waarmee ze bewijst dat ze thuis hoort op het BJK en waarmee de aansluiting met de top gemaakt is!

Er stond dit weekend geen maat op Sven. Sven begon stevig aan het weekend, met de 400m wisselslag, waar hij zijn besttijd met maar liefst 6 seconden verbeterde! Nieuwe PR: 5:18.37! En deze trend zette hij drie dagen lang voort. Op de 200m wisselslag dook hij onder de 2’30 en tikte hij aan in 2:29.50 (-2sec).  Op de 200m vrije slag verpulverde hij zijn besttijd met 6 seconden, en liet 2:11.68 noteren op de chrono! Op de laatste dag mocht hij aantreden op o.a. 100m vlinderslag, en ook hier scherpte hij zijn besttijd (gezwommen eind mei) aan:  1.07.35 (-2sec)! Net voor het middageten zwom hij de 400m vrije slag: vanaf de start legde hij een verschroeiend hoog tempo op! Hij liet niets meer heel van zijn vorige besttijd (gezwommen eind juni!) en liet een nieuwe tijd noteren die maar liefst 7 seconden sneller was: 4:33.76. Hiermee vindt hij op de 12e plaats toch aansluiting bij de top 10 van België! Afsluiten deed hij met de 200m schoolslag, waar ook hier de seconden er af vlogen.  8 seconden om exact te zijn: 2.51.57 om precies te zijn! Een prachtig einde van het seizoen, ijzersterke tijden om volgend seizoen mee te beginnen en zijn concurrentie is bij deze gewaarschuwd!

Uitslag:
dag1
dag2
dag3

Volg en like ons: