Resultaten Vlaams Zomercriterium

Het afgelopen weekend zorgt nog steeds voor een grote glimlach bij de HZS-zwemmers: het Vlaams Zomercriterium was een groot succes!

De Hasseltse delegatie werd getrakteerd op een festival van besttijden,  sommige zwemmers mochten een medaille mee naar huis nemen (of meerdere zelfs) en de ambiance zat er goed in.

Een korte samenvatting van de feiten:

  • Volgende medailles zijn naar huis gegaan: 2x goud (Mirte, 100 vlinderslag en 200 vrije slag), 1x zilver (Mirte, 100 schoolslag) en 1x Brons (Mirte, 100 vrije slag). We hadden ook volgende top 10-plaatsen: 2x 4e plaats (Lies, 100 schoolslag en Mirte, 100 rugslag), 1x 6e plaats (Noor, 100 rug), 1x 8e plaats (Jonah 200 schoolslag) en 1x 9e plaats (Frederick, 100 schoolslag).
  • Samen hebben onze zwemmers gezorgd voor een tijdsverbetering van maar liefst 294 seconden en 65 honderdsten (in mensentaal: 4 minuten, 54 seconden en 65 honderdsten!!!!). Ongezien straf werk dat onze zwemmers verricht hebben!

Onze jongste Telg Jan (2006) was duidelijk was onder de indruk van zijn eerste Wezenberg-ervaring. Alsnog heeft hij 10’56” verbeterd van zijn besttijden. Hij benaderde eveneens zijn kleinbadtijden in een groot bad!

Ook leeftijdsgenote Margot (2006) heeft het hoofd koel kunnen houden en verbeterde haar tijden in totaal met 11’85”! Ook zij kwam heel erg in de buurt bij haar kleinbadtijden en leverde mooie prestaties!

Eef (2005) is nog maar pas begonnen aan het competitiezwemmen, en ze heeft de smaak al duidelijk te pakken! Zij verpulverde haar besttijden met maar liefst 19’73” en liet zien wat ze in haar mars had!

Er stond geen maat op Ine (2005), en ze liet geen spaander heel van haar besttijden.  Ze gaf haar concurrentie in de reeks nooit een kans en verpulverde haar besttijden met maar liefst 42’78”, met als absolute hoogvlieger een verbetering op de 100 rugslag met maar liefst 17’31”!

 

Ook Noa (2005) was helemaal ontketend dit weekend. Zij verbeterde haar besttijden – ongelooflijk maar waar – met 1 min 09’50”! En hoewel ze zelf altijd bescheiden bleef na een wedstrijd, heeft ze een prachtig staaltje zwemmen laten zien!

Lies (2004) heeft een lange periode van blessures gehad, en ze heeft dit weekend getoond dat ze niet onderschat mag worden! Zij verbeterde haar besttijden met 13’06” en tuimelde net naast het podium op de 100 schoolslag in een straffe nieuwe besttijd (-5’26”)!

Noor (2004) bewees opnieuw dat het zomercriterium toch haar tornooi is om besttijden te zwemmen! Ze zwemt maar liefst 23’28” sneller en zwemt tot op de 6e plaats bij de 100 rug! Zo eindigt ze een zwaar trainingsjaar voor haar met mooie resultaten!

Birgit (2004) komt ook uit een lange periode van blessures, waarbij schoolslag zwemmen of beentraining geen haalbare kaart was.  Toch verplettert ze haar besttijden met maar liefst 36’11” en valt ze tot twee maal toe net buiten de top 10 (100 vrije slag en 400 vrije slag)!

Na een vorig blessurejaar heeft Laura (2003) haar besttijden tijdens het seizoen al enorm verscherpt! Toch slaagde ze er in om alsnog 19’82” sneller te zwemmen dan sommige tijden die ze pas enkele weken geleden liet noteren en toont zo haar bloedvorm aan! Ook zij viel net uit de top 10 (100 rugslag)!

Ook Frederick (2001) heeft een moeilijk zwemjaar gehad met veel lichamelijke kwetsures! Alsnog sluit hij hier zijn seizoen op fantastische wijze af: hij zwemt nu maar liefst 6’55” sneller dan voorheen, al had dit, door een jammerlijke diskwalificatie, nog meer kunnen zijn! Bij de 100 schoolslag vervoegt hij de top 10 op de 9e plaats!

Jonah (2000)heeft een zwaar overgangsjaar gehad en heeft veel werk geleverd op de trainingen. Op de laatste wedstrijd wordt hij dan ook beloond voor zijn harde werk: hij zwemt 34’24” sneller dan zijn besttijden het voorbije seizoen, en liet vooral op de schoolslag zien wat hij in zijn mars had. De apotheose: een 8e plaats op de 200 schoolslag na een tijdsverbetering van maar liefst 12’71”!

Mirte (1997) ging als ancien van de groep en eiste volgend eremetaal op: 2x goud op de 100 vlinder en de 200 vrije slag, 1x zilver op de 100 schoolslag en 1x brons op de 100 vrije slag. Ook viel ze net van het podium op de 100 rug (4e plaats) en verbeterde ze haar besttijden met 6’57”!

Ten slotte hebben we ook een aflossingsploeg afgevaardigd die de ziel uit hun lijf gezwommen hebben voor elkaar! Birgit, Noor, Lies en Laura (eveneens in die volgorde) hebben zo vriendschap en passie omgezet tot een uiterst mooie wedstrijd om naar te kijken! En dit onder goedkeurend oog van trouwe supporters Isabelle en Laura – en natuurlijk ook alle ouders!

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe hard deze zwemmers gewerkt hebben en hoe fantastisch deze resultaten zijn! De trainers zijn alvast enorm trots op de verwezenlijkingen van alle zwemmers en wij hopen dat de glimlachjes nog steeds op hun gezichten zullen staan in september! Geniet van jullie welverdiende vakantie!

uitslag_zomercriterium

Volg en like ons: